Hagymareceptek

Hagyma; kép forrása: topreceptek.blogspot.com

 

 

A friss hagyma kiváló és olcsó téli vitaminforrás, bár kevesen szeretik a nyers hagymát.

Te melyik táborba tartozol? Szereted a hagymát?

Ha igen, és van hozzá jó recepted, várom szeretettel! 🙂

Ha mégsem, a következő receptek segíthetnek abban, hogy „dugjuk el” ezt az egészséges zöldséget ételeinkben. Így talán te is szeretni fogod! 🙂

Májkrémes hagymasaláta
Darabolj fel két keménytojást és egy fej hagymát apróra. Egy doboz jó minőségű májkrémhez keverj diónyi vajat, add hozzá  a hagymát és a kockára vágott keménytojást, keverd össze. Ízlés szerint tegyél bele sót, borsoot. Pirítóssal, uborkaszeletekkel  tálalva ajánlom vacsira, zsúrkenyérszeletekre helyezve kiváló vendégváráshoz. 🙂

 

Hagymás töltött tojás
10 tojást keményre főzünk. Kettévágunk és a sárgájukat óvatosan kiszedjük. A kiszedett sárgáját villával összetörjük, hozzáadunk egy – előzőleg tejbe beáztatott, jól kinyomkodvott, villával összetört – zsemlét, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, ízestésként kevés sót, borsot, pirospaprikát, egy fél evőkanál tejfölt és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát kapjunk. Simára keverjük majd a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon elhelyezzük el a tojásokat domború felükkel felfelé. A maradék tölteléket 1,5 dl tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra öntjük. Hűtőben jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.

 

Kedvenc hússaláta
Majonézt és tejfölt ízlés szerinti arányban elkeverünk, ízesítjük sóval, borssal, kevés Piros arannyal. A keverékbe teszünk  apróra vágott sonka-sajt-paradicsom szeleteket és az igen apróra vágott hagymát. Lehűtjük; pirítóssal, vagy zsúrkenyérrel tálaljuk.

Hagymás csirkesaláta
Kihült sült csirkecombot  apróra szeletelünk. Sóval, borssal ízesített majonézes tejfölös dresszinget készítünk; ebbe beletesszük az apróra vágott hagymát, a csirkehúst, és apróra felszeletelt, vagy felkarikázott savanyú uborkát. Hidegen,  pirítóssal ajánlom tálalni!

Rántott hagyma
Egy nagy hagymát két-három – vastag – karikára vágunk.  A karikákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bebundázzuk, majd forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalási javaslat: tejföllel, friss kenyérrel!

A recepteket természetesen ízlésed szerint tovább gazdagíthatod, ízesítheted!

Jó étvágyat, egészségedre! 🙂

A bejegyzés kategóriája: Mit használjunk?
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Hagymareceptek

  1. Eszter szerint:

    Kizárt dolog, hogy van olyan, aki nem szereti a nyers hagymát! 🙂 Köszönjük a recepteket!

  2. Bakone szerint:

    Szia!

    Fogyaszd egészséggel!

    Várlak vissza, az elkövetkező napokban a hagymával kapcsolatban osztok még meg infókat! 🙂

    Vikica

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük