A friss hagyma kiváló és olcsó téli vitaminforrás, bár kevesen szeretik a nyers hagymát.
Te melyik táborba tartozol? Szereted a hagymát?
Ha igen, és van hozzá jó recepted, várom szeretettel!
Ha mégsem, a következő receptek segíthetnek abban, hogy “dugjuk el” ezt az egészséges zöldséget ételeinkben. Így talán te is szeretni fogod!
Májkrémes hagymasaláta
Darabolj fel két keménytojást és egy fej hagymát apróra. Egy doboz jó minőségű májkrémhez keverj diónyi vajat, add hozzá a hagymát és a kockára vágott keménytojást, keverd össze. Ízlés szerint tegyél bele sót, borsoot. Pirítóssal, uborkaszeletekkel tálalva ajánlom vacsira, zsúrkenyérszeletekre helyezve kiváló vendégváráshoz.
Hagymás töltött tojás
10 tojást keményre főzünk. Kettévágunk és a sárgájukat óvatosan kiszedjük. A kiszedett sárgáját villával összetörjük, hozzáadunk egy – előzőleg tejbe beáztatott, jól kinyomkodvott, villával összetört – zsemlét, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, ízestésként kevés sót, borsot, pirospaprikát, egy fél evőkanál tejfölt és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát kapjunk. Simára keverjük majd a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon elhelyezzük el a tojásokat domború felükkel felfelé. A maradék tölteléket 1,5 dl tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra öntjük. Hűtőben jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.
Kedvenc hússaláta
Majonézt és tejfölt ízlés szerinti arányban elkeverünk, ízesítjük sóval, borssal, kevés Piros arannyal. A keverékbe teszünk apróra vágott sonka-sajt-paradicsom szeleteket és az igen apróra vágott hagymát. Lehűtjük; pirítóssal, vagy zsúrkenyérrel tálaljuk.
Hagymás csirkesaláta
Kihült sült csirkecombot apróra szeletelünk. Sóval, borssal ízesített majonézes tejfölös dresszinget készítünk; ebbe beletesszük az apróra vágott hagymát, a csirkehúst, és apróra felszeletelt, vagy felkarikázott savanyú uborkát. Hidegen, pirítóssal ajánlom tálalni!
Rántott hagyma
Egy nagy hagymát két-három – vastag – karikára vágunk. A karikákat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bebundázzuk, majd forró olajban néhány perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalási javaslat: tejföllel, friss kenyérrel!
A recepteket természetesen ízlésed szerint tovább gazdagíthatod, ízesítheted!
Jó étvágyat, egészségedre!
Kizárt dolog, hogy van olyan, aki nem szereti a nyers hagymát!
Köszönjük a recepteket!
Szia!
Fogyaszd egészséggel!
Várlak vissza, az elkövetkező napokban a hagymával kapcsolatban osztok még meg infókat!
Vikica