A gyógynövények királynője

Hogy miért királyi számomra az Aloe Vera? Mert a gyógynövények közül a legsokoldalúbb, legméltóságteljesebb növény, amivel valaha találkoztam.

És miért nő? Mert minden igényre oda tud figyelni, mindenkinek szeretne megoldást kínálni és rendkívül sérülékeny.

 • Nem egy mai találmány. Aki használja bármilyen formában, általában tisztában van vele, hogy egy több ezer éve ismert és bevált növényt használ.
 • Nagyon sok fajtája van. Mint minden növénynek, aminek sok fajtája van, a különböző Aloek is különböző módon és mértékben hatnak a fogyasztókra
 • Rendkívül sokoldalúan használható. Szájon át csak a növény belső, kocsonyás részét ajánlanám fogyasztásra. Külső része aloint tartalmaz, ami hánytató, hashajtó hatású. Ez kiváló minőségű trágya a növény termesztése során és krémekbe, külsődleges használatra akár még jó is lehet.
 • Ahogy már írtam, királynő, hisz rendkívül sérülékeny. Néhány órán belül fel kell dolgozni, különben elveszíti rendkívüli hatékonyságát. Természetesen az sem mindegy, hogyan és mivel stabilizálják.
 • Erőteljes hatékonyságát mutatja, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható aloe vera termékekben nagyon kis mennyiségben (0,001%-os terméket is láttam már) fordul elő, mégis rendkívül jó eredmények érhetők el vele.
 • És még folytathatnám a sort. Ha érdekelnek róla, a különböző gyógynövényekről,  a használatukkal kapcsolatos (tév)hitekről és az elérhető természetes egészségről további információk, várlak oldalamon. Ha pedig végigjárnád az utam, hogy te is eldöntsd, mi a neked legmegfelelőbb gyógymód, iratkozz fel hírlevélsorozatomra.

Amit mindenképpen érdemes tudni szerintem róla:

3 Responses to A gyógynövények királynője

 1. Visszajelzés: Kreatív blogger díj | Lelki Patika - Csak 40 felettieknek

 2. Mariann szerint:

  Kedves Viki,

  nagyon tetszik az oldalad, sok hasznos információt kapnak az olvasóid, ezért elismerésemként szeretném továbbadományozni Neked a Kreatív Blogger díjat. A díjjal kapcsolatban néhány a szabály:

  1. Köszönd meg, akitől kaptad.
  2. Tedd ki a logót a blogra.
  3. Linkeld be, akitől kaptad.
  4. Add tovább további 7 blogosnak.
  5. Linkeld be őket.
  6. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
  7. Árulj el magadról 7 dolgot.

  Üdv: Mariann

 3. Bakone szerint:

  Kedves Mariann!

  Nagyon szépen köszönöm, hogy megtiszteltél ezzel a díjjal! Remélem hamarosan hírlevélolvasóim között is üdvözölhetlek és részt veszel velem azon az utazáson, amit a legfőbb vagyontárgyad, az egészséged körül szerveztem!

  Minden jót neked!

  Vikica

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük