Mióta ismerjük az Aloe Verát? Kik is használták, akiket te is ismerhetsz?

 

Aloe Vera cserépben

 

Az Aloe Vera története több ezer éves múltra tekint vissza. Számomra ez egy megbízhatóságot jelentő információ, nem rajtam fogják kikísérletezni, hatékony-e vagy sem.

 

 

Az ősi civilizációk sorában ott találjuk Egyiptomot (lenyűgöző kultúra, ha teheted, nézd meg; mi ott voltunk nászúton), ahol a szépség, egészség és hitük alapján az örökkévalóság elixírjének tartották; a fáraókat ezzel balzsamozták be. A növényt a Királyok völgyébe vezető út mellé és a piramisok köré ültették, hogy elkísérjék szeretett uralkodójukat az örökkévalóságba vezető úton.

Bőre és szeme szépségének megőrzésére használta Kleopátra; Nephertiti királynő mesés szépségének kulcsa is az aloe húsával kevert szamártejes fürdőnek tulajdonítható egyes elméletek szerint.

Az ókori görög birodalomban a szépség, nyugalom, szerencse, egészség szimbóluma volt. Hippokratész gyógyító tanulmányaiban is szerepet kapott. Nagy Sándor katonáinak sebeit gyógyította vele, elfertőződött harctéri sebét is sikerrel kezelte. Ezt követően hódító hadjáratot indított Socotra szigete ellen, a termőterület megszerzése érdekében.

Kínában a császárok a istenek szent körmeiként tisztelték gyógyító „tüskéi” miatt. Az eltelt évszázadok során főként a bőr égési sebeinek gyógyítására használtak, de az aloe ferox tüskéit még akupunktúrás tűként is használták a vándorló gyógyítók.

Ha vallásos vagy, olvasd el János evangéliumát:

„Eljöve  pedig Nikodémus is (a ki éjszaka ment vala először Jézushoz), hozván mirhából és áloéból való kenetet, mintegy száz fontot. Vevék azért Jézus testét, és begöngyölgették azt lepedőkben, illatos szerekkel együtt, a mint a zsidóknál szokás temetni.” JE 19:39

A keresztes háborúk idején a keresztény harcosok használták.

A Santa Maria szigetén szolgáló spanyol tengerészek a hiányos táplálkozás kiküszöbölése miatt megbetegedések megelőzősére használták. Columbus és az őt követő spanyol hajók Európába szállították a „cserépben lévő orvosságot”.

Az  Agave mellett (mely a a Mescal és Tequila alapanyaga) az amerikai indiánok szent növénye volt az aloe növény is.

 • leveleit forró hamu feletti főzés után használták
 • húsát sebek gyógyítására

 • levét
  • gyomorbántalmak enyhítésére,
  • vese- és hólyagtisztításra,
  • vesekövek oldására,
  • köhögés gyógyítására,
  • mellkasi fájdalmak enyhítésére és
  • menstruáció serkentésére használták
 • a fiatal nők kozmetikumként, csábításhoz használták
 • migrénes fejfájásra aloés borogatást alkalmaztak

Azokban az országokban, ahol a hagyományos orvoslást a modern nyugati orvoslás nem szorította ki teljes mértékben, az aloe az első számú gyógynövény maradt.

Csak egy-két „korunkbeli” adat:

 • Carol Miller Kent az Aloe Vera című könyvében azt állítja, az  1969-ben a Holdon leszállt űrkabin fedélzetén található gyógyszerek között megtalálható volt az aloe is.
 • A szovjet biológus, Israel Brekhman sokáig titkosan kezelt munkájában bebizonyította, hogy az aloe hatékonyan használható a nukleáris sugárzás kezelésére.

Gondolom nem csodálkozol, hogy ezek az adatok után mi is úgy döntöttünk, használni szeretnénk ezt a csodálatos növényt. Termesztésével sajnos nem sikerült átütő sikereket elérnem, ezért úgy döntöttünk, maradunk a manapság divatos „kereskedelemből beszerzem” módszernél. A kritérium  a megbízhatóság volt. Ha érdekel, hogyan is oldottuk meg ezt a kérdést, maradj velünk és az info@draloe.hu e-mail címre kérnék tőled egy elérhetőséget!

Ha az Aloe Veráról, a természetes gyógymódokról és az egészségügyet érintő néhány érdekes kérdésről olvasnál szívesen, iratkozz fel a hírlevelemre!

Az Aloe Vera a gyógynövények királynője

A növényről

Az aloe vera felhasználásáról

Az aloe vera összetétele


A bejegyzés kategóriája: A gyógynövények királynője
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük