A gyógynövények királynője

 

Aloe Vera

Hogy miért királyi számomra az Aloe Vera? Mert a gyógynövények közül a legsokoldalúbb, legméltóságteljesebb növény, amivel valaha találkoztam.

És miért nő? Mert minden igényre oda tud figyelni, mindenkinek szeretne megoldást kínálni és rendkívül sérülékeny.

 

Amit mindenképpen érdemes tudni szerintem róla:

  • Nem egy mai találmány. Aki használja bármilyen formában, általában tisztában van vele, hogy egy több ezer éve ismert és bevált növényt használ.
  • Nagyon sok fajtája van. Mint minden növénynek, aminek sok fajtája van, a különböző Aloek is különböző módon és mértékben hatnak a fogyasztóikra.
  • Szájon át csak a növény belső, kocsonyás részét ajánlanám fogyasztásra. Külső része aloint tartalmaz, ami hánytató, hashajtó hatású. Ez kiváló minőségű trágya a növény termesztése során és krémekbe, külsődleges használatra akár még jó is lehet.
  • Ahogy már írtam, királynő, hisz rendkívül sérülékeny. Néhány órán belül fel kell dolgozni, különben elveszíti rendkívüli hatékonyságát. Természetesen az sem mindegy, hogyan és mivel stabilizálják.
  • Erőteljes hatékonyságát mutatja, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható aloe vera termékekben nagyon kis mennyiségben (0,001%-os terméket is láttam már) fordul elő, mégis rendkívül jó eredmények érhetők el vele.
  • És még folytathatnám a sort. Ha érdekelnek róla, a különböző gyógynövényekről  és a használatukkal kapcsolatos (tév)hitekről további információk, láogasd rendszeresen oldalam és ha részt vennél egy érdekes utazáson az egészség terén, iratkozz fel hírlevélsorozatomra!

Kapcsolódó cikkek:

A növényről

Az aloe vera történetéről röviden

Az aloe vera felhasználása

Az aloe vera összetétele

 

Share/Bookmark

A bejegyzés kategóriája: A gyógynövények királynője
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük