Az Aloe Vera

 

Aloe Vera

Földünk legcsodálatosabb gyógynövénye az aloe vera.

Olyan vidékeken őshonos, ahol szárazságnak, hőingadozásnak van kitéve, átlagban évi kétszeri esőzés mellett. Felépített magának egy kiváló védekező rendszert az életbenmaradás érdekében, aminek napjainkban is nagy használt vesszük.

 

Sokrétűen felhasználható, belső kocsonyás része az emberi szervezetet alkotó anyagok 2/3 részét tartalmazza. Ennél fogva kiváló méregtelenítési hatású, ugyanakkor a méreganyagokkal távozó hasznos vitaminok, enzimek visszaépítéséről is gondoskodik.

Könnyen szaporítható és gyorsan regenerálódik. Ugyanakkor azt is érdemes tudni róla, nagyon gyorsan veszít hatóanyag-tartalmából. Ezért mosolyogtatnak meg a cégek a „kiváló” aloe vera tartalmú termékeikkel, amelyeket 3 napon belül felhasznált aloe verából készítettek. A növény optimális tápanyagtartalma pár órán belül a szüretelést követően jelentősen csökken.

Fontosnak tartom még megosztani veletek, ha szájon át fogyasztotok aloe vera alapú terméket, a gyártót-forgalmazót illetve egy korrekt „összetevők leírást” imndenképpen keressetek a terméken.

Miért? Két oka is van: az elsővel a pénztárcád a másodikkal viszont már egészséged is megóvhatod.

Azt hiszem, az aloe vera egy nagyon jó marketing fogás lett az idők folyamán. Csodás tulajdonságai miatt mindenhol felhasználják/kihasználják reklámra. Nézd meg, hány százalékban vagy esetleg csak nyomokban van a termékben aloe vera? Lehet, csak elment a cégvezető ablaka előtt egy Aloe Vera feliratú kamion és megvilágosodott, ez is jó lesz reklámfogásnak?

Vannak cégek, amelyek odafigyelnek a minőségre, a mennyiségre. Ők az Aloe Nemzetközi Tudományos Tanács pecsétjével kínálják termékeiket, minimum 37% aloe vera tartalommal. És van cég, ki ezt 100%-os termékgarancia mellett teszi. Én tőlük szeretek vásárolni.

Másrészt fontos kérdés, a belső-kocsonyás részből készülnek az általad beszerzett termékek vagy beleteszik a külső héjat is. A külső héj ugyanis egy erősen hánytató/hashajtó aloin nevű anyagot tartalmaz. Szájon át fogyasztva komoly mellékhatásokat okozhat. A külső héj egyébként kiváló trágya a növény számára valamint a szépségiparban is jól felhasználható.

Remélem, ez a cikk is tartalmazott számodra hasznos és érdekes információkat.

Amennyiben szeretnél tőlem több témában összefoglaló cikkeket olvasni egészségügyi téren, iratkozz fel hírlevemre! Természetesen hírlevelemben az oldalon meg nem jelenő témákat fogok boncolgatni, egy megszokottól eltérő aspektusból.

Kapcsolódó cikkek:

Az Aloe Vera felhasználása

Az Aloe Vera története

Aloe Vera, a gyógynövények királynője

Az aloe vera összetétele

A bejegyzés kategóriája: "Gyógy"növényeink
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Az Aloe Vera

 1. Lengyel Zsolt szerint:

  Fray Romano de belen-t üsd be a google-ba ő a héját is használja…A kérdésem,hogy a héja mérgező? Köszi Zsolt

 2. Bakone szerint:

  Kedves Zsolt!

  Köszönöm a kérdést. Fray Romano-t nem ismerem és azt a növényt sem, melynek a héját használja – a közel 300 Aloe Vera faj közül többnek van gyógyhatása -, így nem tudok az általa használt növény kapcsán teljesen korrekt választ adni.

  Az általunk használt/fogyasztott – hozzáértők szerint a leghatékonyabbnak tartott – Aloe Barbadensis Miller héja legjobb tudomásom szerint nem mérgező; szájon át fogyasztva azonban a héj a benne lévő aloin miatt erősen hánytató, hashajtó hatású. Ezt elkerülendő tartózkodunk a héj szájon át történő fogyasztásától.

  Bakóné Vikica

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük