A növényeink tápanyag és vitamintartalmának csökkenése mennyiségi túl- és minőségi alultápláltsághoz vezetnek.
Hozzáértő szakemberek véleménye szerint bár sokat eszünk mennyiségileg, minőségileg mégis keveset, azaz a mai modern ember minőségileg alultáplált, vagyis minőségileg éhezik.
Ha valaki az 1970-es évek szintjén akar étkezni minőségileg, mennyiségileg legalább 5-10-szer annyit kellene egyen (pl. több kilogramm zöldséget, több egész kenyeret, …) Ez természetesen ötször-tízszer annyi felesleges salakanyag bevitelt is jelentene a szervezetbe, melynek eredménye akár mérgezés is lehetne és akkor még nem beszéltünk a nagy mennyiség okozta túlzott kalória bevitelről. …
A Gödöllői Agrártudományi Egyetem kutatása alapján. A részletes adatokról és egy általuk javasolt megoldásról írok 24. hírlevemben.
Ha velem maradsz, hamarosan az én megoldásomról is olvashatsz…:)