Tápanyag tartalom növényeinkben

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem kutatása alapján eléggé sokkoló adatokkal szembesülhetünk:

A kutatás hivatalos adatai:

Az ábrázolt adatok azt mutatják, hogy Magyarországon 1966-1990 között hogyan csökkent az élelmiszerek tápanyagtartalma. Az adatok a Gödöllői Agrártudományi Egyetem által készített korábbi kutatásból származnak.

Mikroelem tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva:

  • búza 50%,
  • árpa 37,7%,
  • kukorica 18,6%,
  • répafélék 75%,
  • burgonya 86,7%”

…”

Hogy ez hova vezet? Modern táplálkozáshoz :) (cikk megjelenése: 2011. március 31. 14:34)

A vitamintartalom változásával folytatom…

 

 

Share
A bejegyzés kategóriája: Hírek, információk
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>