A Gödöllői Agrártudományi Egyetem kutatása alapján vitamintartalom tekintetében is eléggé sokkoló adatokkal szembesülhetünk:
A lentebb közölt kutatási adatok
azt mutatják, hogy Magyarországon hogyan csökkent az élelmiszerek vitamin tartalma 1966-1990 között. Az adatok a Gödöllői Agrártudományi Egyetem egyik hivatalos felméréséből származnak.
Vitamin tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva:
- borsó 46,7%,
- tej 5% (nem tévedés),
- káposzta 10%,
- sárgarépa 60%,
- paprika 12%
A vizsgált növényekben viszont lényegesen megnövekedett a növényvédő szerek, mesterséges tápoldatok kémiai összetevőinek, színezőanyagoknak a mennyisége.
Logikusan végig gondolva látható, hogy az igazi tápérték bevitele tizedére csökkent néhány évtized távlatában; ezzel párhuzamosan az ember egészsége drasztikusan romlott. … ” (folytatás hírlevélsorozatom 24. hírlevelében)
Hogy ez hova vezet? Modern táplálkozáshoz 🙂 (a cikk 2011. március 31-én 14:34-kor jelenik meg)
Van megoldás?
Természetesen! És van természetes megoldás is 🙂
Ha érdekel néhány megoldás, iratkozz fel hírlevelemre!
Ha az én megoldásom érdekel, maradj velem, hamarosan megismerheted 🙂