Vitamintartalom növényeinkben

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem kutatása alapján vitamintartalom tekintetében is eléggé sokkoló adatokkal szembesülhetünk:

A lentebb közölt kutatási adatok

azt mutatják, hogy Magyarországon hogyan csökkent az élelmiszerek  vitamin tartalma 1966-1990 között. Az adatok a Gödöllői Agrártudományi Egyetem egyik hivatalos felméréséből származnak.


Vitamin tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva:

  • borsó 46,7%,
  • tej 5% (nem tévedés),
  • káposzta 10%,
  • sárgarépa 60%,
  • paprika 12%

A vizsgált növényekben viszont lényegesen megnövekedett a növényvédő szerek, mesterséges tápoldatok kémiai összetevőinek, színezőanyagoknak a  mennyisége.

Logikusan végig gondolva látható, hogy az igazi tápérték bevitele tizedére csökkent néhány évtized távlatában; ezzel párhuzamosan az ember egészsége drasztikusan romlott. … ” (folytatás hírlevélsorozatom 24. hírlevelében)

Hogy ez hova vezet? Modern táplálkozáshoz 🙂 (a cikk 2011. március 31-én 14:34-kor jelenik meg)

Van megoldás?

Természetesen! És van természetes megoldás is 🙂

Ha érdekel néhány megoldás, iratkozz fel hírlevelemre!

Ha az én megoldásom érdekel, maradj velem, hamarosan megismerheted 🙂

A bejegyzés kategóriája: Hírek, információk
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük