A parlagfű, mint gyógynövény?

Parlagfű; kép forrása: gyoritukor.hu

Gondolom a növényt nem kell bemutatnom, úgye?

Lassan vehetjük elő megint a kaszákat, gyomirtót és társaikat. Miért is? Egy növény miatt, ami állítólag megbetegít minket.

Mi is ez a növény? Gyomnövény? Vagy ahogy mostanában egyre többen állítják, gyógynövény?

A Wikipédia szerint a parlagfű egy Észak Amerikából származó gyomnövény, ami hazánkban az 1920-as években jelent meg először. Virágporának terjedése július-augusztus táján a legerőteljesebb és magja akár 30 évig is csíraképes marad.

Mára hazánkban a 350 féle gyomnövény közül az egyik legelterjedtebb. A virágporára allergiások száma pedig eléri a népesség 30%-át. – tehát megbetegít, állítják egyfelől.

Egy kedves ismerősöm tapasztalata szerint az orron át való „fogyasztása” valóban betegít; ha megszagolod, allergiás reakciókat okoz.

Weixl-Várhegyi László (végzettségeit tekintve mérnök-radiesztéta, fitoterapeuta és bioenergetikus,  életmód- és táplálkozási tanácsadó valamint terapeuta, a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének valamint a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja) állítása szerint a parlagfű nem gyomnövény, hanem gyógynövény!

Állítása szerint a parlagfüvet fogyasztva dobóatlétaként javult a teljesítménye, sőt, a növény gyógyítja a rákot és őssejtszaporító!

Ha érdekel (és megér neked egy bejelentkezést a magyarmegmaradas weboldalra, javaslom, olvasd el cikkét, melyben részletesen ír a növényről, a vele való megismerkedése körülményeiről. Szerintem érdekes 🙂

Használod vagy irtod?

A döntés természetesen a tiéd 🙂

A bejegyzés kategóriája: "Gyógy"növényeink
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

8 Responses to A parlagfű, mint gyógynövény?

 1. anonim kíván maradni szerint:

  Tisztelt Várhegyi László úr!
  Alol működik a pajzsmirigyem már 2 éve szedem a gyógyszert Lertrox 50 -ből napi egyszemet.
  Tulajdonképpen jól vagyok a koleszterinem magasabb a megengedettől annak ellenére, hogy nem étkezem zsíros ételeket.
  A gondom még is az, hogy 57 éves vagyok ezidáig 57-59 kg között voltam. Amióta kiderült, hogy a pajzsmirigyem alul működik a 4 év alatt kb10 kg-mal vagyok több. A térd izületemmel is gondom van iudőnként feltellik na meg a vérnyomásom is ingadozik így aztán erre is napi 1/2 EBrit 150 mg. tablettát szedek.
  A kérdésem a következő, kezdhetem én is enni a parlagfüvet, vagy mit teggyek a megnövekedett kilóimmal ez nem csak esztétikailag zavar, mert úgy érzem magam, mint akit felpumpáltak a fogyókúrát is próbáltam a kilóim mozdulatlanúl maradnak.
  Utólagosan megjegyzem, hogy én 55 éves koromig max a fejfájásra vettem be gyógyszert.

  Előzőekkel kapcsolatosan várom szíves válaszát.

  Üdvözlettel

 2. Bakone szerint:

  Tisztelt Hozzászólom!

  Bár nem vagyok Várhelyi László, köszönöm, hogy cikkem hatására elmondta problémáját. E-mail címére írtam, kérem, ott folytassuk problémái megbeszélését. Amennyiben gondolja, segítek megoldást találni Önnek.

  Bakóné Viktória

 3. Csengődi Lajosné szerint:

  Szervusztok!
  Soha nem féltem a parlagfűtől, biztosan a 6. érzékem nem engette meg.
  Van egy földterületünk, amin a tavalyi évben elég sok parlagfű volt. Az idén meglepődve tapasztaltuk, hogy ritkán található, viszont egyéb növényzet /vaddohány, fű félék, stb/ eltakarja majdnem egészében a talajt. Valahol olvastuk, hogy a nem művelt területen a parlagfű minden évben kevesebb darabszámban jelenik meg. Érdekes cikkeket olvastam a parlagfűről, mint táplálékkiegészítőként én is beépítem magamnak, mint salátaként, vagy porráőrölve étkezéskor.
  Köszönöm a felvilágosítást, élek vele. Cengődiné Márti

 4. Lugosi Anna szerint:

  Üdvözlöm! 2x műtött térdembe mostanra részprotézis javasoltak mert az izületi rés nulla. Úgy gondolom a parlagfű szedésétől nem rendeződhetnek vissza degenerált elváltozások mégis jobb állapotban vagyok . A márc. 5 -re beírt op-t lemondtam. 4 hónapi ettem a szárított parlagfüvet és vettem egy olyan gurulós talpú cipőt és ennek köszönhetően én biztos vagyok benne , hogy változás állt be . Porcképződésre gondolok miután a meniscus-ból 2x szakadt le darab .
  Reggel szoktam egy csipetet csak úgy vízzel bekapni. Szeretném tudni napi hányszor ajánlatos enni belőle. köszönettel L.Anna

 5. Bakone szerint:

  Kedves Anna!

  Köszönöm az értékes hozzászólását és örülök pozitív tapasztalatának.

  Örömmel olvasom, meglátása szerint nem lesz szükség operációra.

  A pontos „adagolásnak” utánanézek és tájékoztatom a javaslatról.

  Addig is köszönöm türelmét és további jó böngészést az oldalamon 🙂

  Bakóné Vikica

 6. Balázs Benjaminné szerint:

  Kedves Viktória! A parlagfüvel kapcsolatban szeretném megkérdezni igaz-e, hogy derékfájdalom csillapitására is alkalmas ez a növény. Sajnos már sok mindent kipróbált a férjem de igazából semmi sem használ. Egyik ismerős mondta neki, de eddig még ezt sosem hallottam, csak mindig azt, hogy irtani kell. Válaszát köszönettel várom Üdvözlettel Edit

 7. Bakone szerint:

  Kedves Edit!

  Köszönöm megtisztelő bizalmát. Ha megengedi, kérdésének utánanéznék, nálam hozzáértőbb személyhez fordulva és jelentkezem a válasszal. Megkérdezhetem, a derékfájásra, mint tünetre, mi az orvosi diagnózis?

  Bakóné Vikica

 8. Balázs Benjaminné szerint:

  Köszönöm válaszát.A diagnózis lumbago és csigolya kopás.Üdv Edit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük