Az alma

Szerintem nincs olyan ember Magyarországon, aki nem ismeri az almát; többségünk talán még szereti is.


Védőnői ajánlás alapján a kisbabák egyik első gyümölcse, reszelve, párolva fogyasztják.

 

Nálunk most cikkekre vágva, félbe vágva-kibelezve-hámozva (a héja a nyuszié, lehet, ő jár a legjobban?) vagy husi mellett megsütve sláger; a mindennapokban feldolgozott formában is fogyasztjuk 🙂

De befőzhető kompótnak, tehető gyümölcslevesbe, ízesíthetsz vele süteményeket és még almaecetként is létezik!

Rengeteg fajtája van: nyári-őszi, téliesíthető-gyorsan fogyasztandó, piros-sárga-zöld …

Fájának rendkívül szép és kellemes illatú virágzata van.

Az almafa morfológiájáról részletesebben itt olvashatsz.

Tartása nem túl bonyolult, akár kezdő kertészeknek is ajánlott (nálunk is megmaradt és termett :)).

Hogy miért érdemes fogyasztani, azon felül, hogy finom?

Rendkívül egészséges is. Gyulladáscsökkentő hatású, nagy vitamintartalmú és egyes kutatások szerint a benne lévő pektintartalom segíti a butirát nevű zsírsav kialakulását. A butirát a vastagbélrák elleni küzdelem egyik fontos összetevője.

Ajánlott cikk: Hogyan gyógyít az alma?

Mindennapi italunknak is része az alma. 🙂

A bejegyzés kategóriája: "Gyógy"növényeink
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük