Ismeritek, úgye?
Fantasztikus illata van; teljes mértékben meg tudom érteni a méhecskéket, hogy rajonganak érte.
Egy időben még csak az illatát élveztem; szájon át történő fogyasztásában nem is gondolkodtam.
Anyaként egyre fontosabb lett a természtes egészség; édesítésre cukor (mely a három fehér méreg egyike) helyett többnyire mézet használunk ma már.
Az idén új felhasználási módot próbáltunk ki: bodza mellett akácból is készítettünk szörpöt 🙂
Hogy miért érdemes neked is fogyasztanod?
- virágának főzete köhögéscsillapító; flavonoid felhalmozó
- a virág javítja más teák ízét, aromáját; enyhén hashajtó hatású és gyomorsav túltengés esetén is segítséget jelent
- kérge gyomorsavtúltengés, gyomorvérzés, bélfekély elleni gyógyszeralapanyag – fokozott odafigyelést igényel a felhasználása: a kéreg mérgező fehérjéket (robin, fuzin) tartalmaz
- méze világos színű, áttetsző, kristályosodásra nem hajlamos – a méz összes jótékony hatásával bír 🙂
Hogyan fogyaszd?
- virágát kifőzheted teának, szörpöt készíthetsz belőle
- sűrű palacsintatésztába mártva virága különleges csemege
- akácborként
- mézként
- … a többi kreativitásodra van bízva 🙂
Kreatív felhasználás: csak úgy „legelni” a fáról az akácvirágot, mint a cseresznyét! Már aki szereti, nekem annyira nem jön be az íze, de… Idén az egyik szomszédomék a 3 éves lányomat belevitték a jóba: megkóstoltatták vele az akácvirágot, utána pedig a gyerekek mást sem csináltak, csak nyaggattak minket, hogy szedjünk nekik.
Szia Titi!
Köszi, ez nekem új volt! De még indulunk kis levelűt szedni, szerintem kipróbáljuk 🙂
Ha nekem nem is (finnyás felnőttek?), de a gyerekeknek lehet, bejön…