Pocakos anyukáknak

A múltkori gondolatmenetet folytatva most arról osztanék meg néhány gondolatot, a pocakot hordozó anyukának mit is ajánlanék:

Elsősorban természetesen aloe verát: belsőleg erősíti az immunrendszert, ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben és egy minőségi tápanyag a szervezetnek súlygyarapodás nélkül. Külsőleg nagyon jó lehet sebkezelésre, akár a gátsebre, akár a melledre. Utóbbi esetben nincs szükség a mell lemosására, fertőtlenítésére sem: az aloe kiváló gomba- vírus-  és baktériumölő, bármilyen fertőtlenítő szert bátran helyettesítek vele. Ha a picur leszopizza, ő is erősödik általa (persze akkor, ha a külső héjat nem tartalmazó, megbízható terméket használsz!). Gombaölő hatása miatt én hüvelykúpot is ebből készítek!

Szelénre különösen az első harmadban lehet szükség: segít kisbabádnak megkapaszkodni. Miben találod meg? Tejtermékek, húsok, tengeri „herkentyűk”, teljes őrlésű gabona. Természetesen várandósan célszerű intenzívebb pótlásban gondolkodni!

Mivel a várandósság egy nőgyógyászati „probléma”, a gyulladáscsökkentésre is ajánlatos almát, áfonyát javasolnék, nekem ezek beváltak.

Minél több vörösgyümölcsöt (szőlő, körte, málna, szeder, feketeáfonya, gránátalma, mangosztán), mivel hatalmas mennyiségű energiára van szükség. Ez változni nem fog, szülés után is hatalmas mennyiségű energia kell! Ezek fogyasztásával gyorsabban ellensúlyozható a szüléskori vérveszteség (ha szültél már úgyis tudod, olyan a környék, mint a mészárszék 🙂 ) is.

Fahéj tartalmú italokat, sütiket. Mivel a fahéj szomjúságot okoz, sokat fogsz inni; ez pedig segíti a tejképződést is (a sört is azért javasolják, mert sokat lehet inni belőle). Az általam fogyasztott teakeverék ezen jótékony hatása mellett melegen nyugtatott, hidegen élénkített, holott teint, élénkítőszert nem tartalmazott.

Kálciumot, mélytengeri ásványokat a csontrendszer rendben tartása érdekében. Hisz a babának valahonnét el kell vennie, ahhoz, hogy a saját csontszerkezetét fel tudja építeni, nem? Nem mindegy, hogy a meglévő állományod csökken, vagy a pluszba bevitt anyagok elégségesek lesznek a baba csontrendszerének a kialakításához.

Minél mélyebb gyökerű zöldnövényeket! A tarackbúza, lucerna, árpa tudomásom szerint a három legmélyebb gyökerű zöldnövény! Ezek kiváló vasforrások, ugyanakkor magas rosttartalmuk miatt nem okoznak székrekedést, sőt, segítenek az ilyen panaszok megoldásában is.

A fáradtság a várandósság természetes velejárója. Nekem tanulni kellett ekkor, másodjára kisgyerek mellett. A kávé, az élénkítő tea nem a legjobb. Hogy mit találtam? Az aranychia egy kiváló élénkítő hatású növény, ajánlom mindenkinek!

Idegesít a főnököd? Vagy csak te sem szeretsz órákat az orvosnál ülni? (Nekem jól jött, tanultam). Nem csak kismamaként, egyébként sem érdemes ilyen panaszokra nyugtató hatású kapszulákat szedni. Viszont az ördögcérna kivonat vagy más néven Lycium egy természetes nyugalmi állapotot eredményez, mellékhatások nélkül.

Az E vitamin ugyanakkor az utolsó harmadban lehet különösen fontos: segíti a kötőszövetek tágulását, ezáltal könnyebb lesz a tágulási szak. És hogy miben is találsz E vitamint: én nagyon szerettem az olajos magvakat.

Jó felkészülést, felejthetetlen szülést és csodálatos anyaságot kívánok neked! 🙂

A bejegyzés kategóriája: Mit használjunk?
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük