szőlő és szőlőmag kivonat

Szőlő; forrás: http://naturshopping.blogspot.com

Szereted a szőlőt? Nekem már a kép láttán is összefut a számban a nyál. Fantasztikus gyümölcs!

Fogyaszthatod nyersen, de akár feldolgozva is. Hihetetlenül jó hangulatú a feldolgozása, nem tudom, voltál-e már szüreten. A frissen préselt must valami isteni!

Ilyenkor advent táján pedig a karácsonyi vásárokon, az ünnepi programoknál elengedhetetlen a forralt bor, hihetetlenül jól átmelegít!

A népi gyógyászatból ismert, hogy a szőlő kiváló vértisztító és vizelethajtó; minden emésztéssel kapcsolatba hozható bajra – székrekedés, vese- és májbajok, vagy aranyér – javasolták fogyasztását.

Táplálja az idegrendszert – lásd szőlőcukor – és pótolja az elveszett izomenergiát. A népi gyógyászok ajánlották köszvény, reuma és asztma kezelésére is.

A szőlő sok vizet tartalmaz és jelentős rostforrás, így a fogyó- és tisztítókúrák során is eredményesen fogasztható.

A gyerekek a nagyobb szemű szőlőből előszeretettel szedik ki a magokat. Nem tudják, milyen kincset dobnak el maguktól.

A leukémia egyik jelentős ellensége

A szőlőmag nagyon gazdag flavonoidokban, ezáltal az egyik legnagyobb hatású antioxidáns. Mivel egyaránt tartalmaz vízoldékony és zsíroldékony alkotóelemeket, ezért az egész szervezetben ki tudja fejteni a szabadgyökök elleni védelmet. Egyike azon anyagoknak, amelyek képesek átjutni még a vér-agy gáton is , így az agysejtek számára is védelmet jelentenek a szabad gyökök károsító hatásával szemben. Spanyol kutatók szerint a szőlő és belőle készült vörösbor véd a napégéstől is.

Erősíti és javítja az érfalak rugalmasságát.

Megelőzi az érelmeszedést és a szívbetegséget valamint minden véráramlással kapcsolatba hozható egészségügyi kihívást.

Segíteni tud allergia esetén – gátolja a hisztamin termelést, ami az allergiás rohamok, bőrkiütések fő okozója -, ízületi gyulladás, visszértágulat, de akár aranyér esetén is.

Kutatások bizonyították a szőlőmagban piknogenolok jelenlétét, melyeknek jelentős szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek valamint a rák kockázatának csökkentésében.

A szőlőmag kivonat akár szembetegségek esetén is jelentős eredményeket hozhat. Az időskori látásromlás fő okai a sárgafolt elfajulás és a szürkehályog kialakulás, ezek ellen is javasolt a szőlőmag kivonat fogyasztása.

Táplálja a kollagént, ezáltal fogyasztása hozzájárul a bőr szépségének, rugalmasságának megőrzéséhez.

A bejegyzés kategóriája: "Gyógy"növényeink
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük