Akác

Akác; kép forrása: nepgyogyaszat.hu

Ismeritek, úgye?

Fantasztikus illata van; teljes mértékben meg tudom érteni a méhecskéket, hogy rajonganak érte.

Egy időben még csak az illatát élveztem; szájon át történő fogyasztásában nem is gondolkodtam.

Anyaként egyre fontosabb lett a természtes egészség; édesítésre cukor (mely a három fehér méreg egyike) helyett többnyire mézet használunk ma már.

Az idén új felhasználási módot próbáltunk ki: bodza mellett akácból is készítettünk szörpöt 🙂

Hogy miért érdemes neked is fogyasztanod?

  • virágának főzete köhögéscsillapító; flavonoid felhalmozó
  • a virág javítja más teák ízét, aromáját; enyhén hashajtó hatású és gyomorsav túltengés esetén is segítséget jelent
  • kérge gyomorsavtúltengés, gyomorvérzés, bélfekély elleni gyógyszeralapanyag – fokozott odafigyelést igényel a felhasználása: a kéreg mérgező fehérjéket (robin, fuzin) tartalmaz
  • méze világos színű, áttetsző, kristályosodásra nem hajlamos – a méz összes jótékony hatásával bír 🙂

Hogyan fogyaszd?

  • virágát kifőzheted teának, szörpöt készíthetsz belőle
  • sűrű palacsintatésztába mártva virága különleges csemege
  • akácborként
  • mézként
  • … a többi kreativitásodra van bízva 🙂
A bejegyzés kategóriája: "Gyógy"növényeink
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Akác

  1. Szalkai Titi szerint:

    Kreatív felhasználás: csak úgy „legelni” a fáról az akácvirágot, mint a cseresznyét! Már aki szereti, nekem annyira nem jön be az íze, de… Idén az egyik szomszédomék a 3 éves lányomat belevitték a jóba: megkóstoltatták vele az akácvirágot, utána pedig a gyerekek mást sem csináltak, csak nyaggattak minket, hogy szedjünk nekik.

  2. Bakone szerint:

    Szia Titi!

    Köszi, ez nekem új volt! De még indulunk kis levelűt szedni, szerintem kipróbáljuk 🙂
    Ha nekem nem is (finnyás felnőttek?), de a gyerekeknek lehet, bejön…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük