Mikor ne használd a hagymát?

 

Hagyma; kép forrása: topreceptek.blogspot.com

A hagyma egy fantasztikus növény.

Kiváló receptek alapján készíthető el, hogy egészségesen étkezhess.

Emellett segítséget nyújthat több betegség esetén is; hatásosabbat, mint némely gyógyszer.

 

Van azonban, amikor nem ajánlom, hogy fogyaszd. Egy esetben: ha sokáig nem dolgozod fel pucolás, szeletelés után!

Miért is? Ha megnézed, különböző betegségek esetén javasolt nyers hagymát tenni az ápolt személy közelébe.

Mi történik ekkor? A hagyma összegyűjtő a vírusokat, baktériumokat; elnyeli azokat, így segítve a gyógyulást.

Emiatt mutathattak ki influenza vírust beteg ágya mellett tartott szeletelt hagymából és ezen tudást felhasználva lehet megelőzni is a vírusos megbetegedés tarolását, elterjedését. :)

Miért ne használd, ha feldolgozatlanul áll? Mert a levegőben folyamatosan ott keringenek a benned, családtagjaidban akár csak rejtve lévő bacik és azokat a hagyma mind összegyűjti. Akár egy éjszaka alatt mérgezővé válik a bevonzott mikróbák toxinjai miatt: egyes kutatások szerint gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okoz (és nem okozhat)!

Mit javaslok? A hagymát csak közvetlenül felhasználás előtt készítsd elő; szendvicsedbe is csak a fogyasztás reggelén helyezd bele.

Vigyázz magadra!

 

Share
A bejegyzés kategóriája: Amit nem igazán ajánlok
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>