férfias szűrővizsgálatok

Egyes kutatások szerint a férfiak biológiai okokból is több kockázatnak vannak kitéve (csak két ok: két különbőző kromoszóma kisebb védelmet jelent illetve speciális betegségek kialakulását okozhatja valamint a nőknek több a jó koleszterinje) és az életmód- valamint felfogásbeli különbségek miatt is nagyobb az egyes betegségek kialakulásának valószínűsége.

Gyermekkorban még a megfelelő vizsgálatok során megtörténnek a szükséges szűrések, melyek közül a férfispecicikusak az alábbiak:

  • 2 éves korig között rejtettheréjűség vizsgálata
  • 1-6 éves korig herevizsgálat évente
  • kisiskolás és kamaszkorban nemi fejlődés vizsgálata

Felnőttkorban azonban már önállóan kell a szűrővizsgálatokat intézni és itt már problémák lehetnek.

Elfoglalt élet és hárító magatartás; nincs rá idő.

Emellett a megelőzéshez szükséges magatartások (stressz kerülése, dohányzás és alkoholfogyasztás elhagyása vagy legalábbis mérséklése, helyes étkezés, rendszeres sporttevékenység, nemi védelem, balesetvédelem/biztonsági öv, orvosi vizsgálatok) nagy része tapasztalataim szerint manapság nem fér bele a férfias férfi képébe.

Ugyanakkor ahogy az autó karbantartására is figyelmet fordítunk, úgy a saját szervezetünk is megérdemli az odafigyelést, hogy gond nélkül működhessen.

Az általános szűrővizsgálatok a férfiak számára is ugyanúgy javallottak, mint a nők számára.

Vannak bizonyos vizsgálatok (jóval kevesebb, mint a nőknek), amelyek alkati sajátosság miatt azonban csak az Önök részére javasolt, kedves férfitársaink.

A fiatal férfiak betegsége statisztikák szerint a hererák, így ezt 35 éves korig javasolt vizsgálni illetve havonta elvégezni az otthoni önvizsgálatot.

50 éves kor felett prosztataszűrés (családi halmozódás esetén már 40-45 éves korban ajánlott elkezdeni) két formában

  • végbélen keresztüli vizsgálat
  • PSA szűrés.

És hogy miért vállalják ezeket a vizsgálatokat? Mert egészségesen, a betegségtől való felesleges rettegés nélkül könnyebb gondtalan életet élni egy szerető nő mellett!

A bejegyzés kategóriája: Hírek, információk
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük