az állami és privát rendelés

Hol is találkozhatsz a nyugati orvoslás képviselőivel?

Találkozhatsz velük úgynevezett “állami” rendelésen, amikor is egy őket foglalkoztató cég/az állam épületében munkaidőben fogadnak téged, különböző szempontokat figyelembe véve arra vonatkozóan, mikor is történik meg a fogadásod.

Ez az automatikus folyamat, hogy miután az átfogó – épp ezért nem elmélyült – tudással rendelkező háziorvosod megállapítja, mi a probléma, ha szükségesnek látja, továbbküld egy olyan kollégájához, aki valamely szakterületen részletesebb, naprakész információkkal rendelkezik. Ez így rendben is van, hiszen minden szakterületben lehetetlenség elmélyülni.

Mi a fő jellemzője számomra az “állami” rendelésnek? Átláthatatlanság. És egy kapcsolódó, titkolt fogalom: a paraszolvencia.,

Ha te úgy döntesz, mégsem szeretnéd ezt a fajta, “valamikor rákerülök a soromra” rendelést igénybe venni, elmehetsz        –   akár ugyanazon orvos – magánrendelésére is.

A magánrendelések jellemzője nagyrészt szerintem: a kiszámíthatóság.

Ekkor mi fog történni? Elmész a rendelőbe – ami lehet akár ugyanott is, még keresned sem kell – és elvégzi az orvos ugyanazt a vizsgálatot, amit elvégezhetett volna munkaidejében is.

Akkor hogyhogy szükség van rá mégis? Van néhány különbség. Ha a téma részletesebben is érdekel, iratkozz fel hírlevelemre.

A döntés a tiéd! Válaszd, amelyik neked szimpatikusabb!

Share
A bejegyzés kategóriája: Hírek, információk
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>